08:06 08.05.2018

Парламент Вірменії вдруге спробує обрати прем'єра

2 хв читати
Парламент Вірменії вдруге спробує обрати прем'єра

Вибори нового прем'єр-міністра Вірменії відбудуться у вівторок на спеціальному засіданні парламенту республіки. Єдиним кандидатом на цей пост є лідер протестного руху, керівник опозиційної парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян. Його кандидатура висунута опозиційними фракціями парламенту "Елк", "Царукян" і партії "Дашнакцутюн", яка покинула коаліцію із правлячою Республіканською партією на тлі внутрішньополітичної кризи.

Згідно з новою редакцією Конституції Вірменії, прем'єр має всю повноту влади в країні.

Парламент Вірменії обговорить питання виборів нового прем'єра вдруге.

З 13 квітня в Єревані та інших містах Вірменії проходили багатотисячні цілодобові мітинги і акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра. На чолі протестів став опозиційний депутат Н.Пашинян. 23 квітня С. Саргсян пішов у відставку, виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Вірменії був призначений представник правлячої Республіканської партії Карен Карапетян.

Незважаючи на зміну прем'єра, протести продовжилися. Пашинян зажадав усунення від влади всіх представників Республіканської партії і обрання нового глави уряду. При цьому пізніше опозиціонер поставив ультиматум, що стати прем'єром повинен саме він.

1 травня Національні збори не змогли вибрати главу уряду, оскільки Пашиняна відмовилася підтримати Республіканська партія, що має в парламенті більшість. У підсумку, за кандидатуру Пашиняна проголосували лише 45 депутатів, проти - 56.

Після цього на мітингу 1 травня Пашинян закликав своїх прихильників з ранку 2 травня оголосити тотальний страйк і заблокувати всі дороги. Протягом усього дня всі автодороги в Єревані були заблоковані, закриті автотраси, які ведуть до кордонів республіки, дорога в аеропорт, демонстранти заблокували також роботу залізниці.

Після відновлення протестів глава фракції "республіканців" Ваграм Багдасарян заявив, що вона підтримає на виборах прем'єра Вірменії 8 травня кандидата, якого висунуть не менше третини депутатів.

В результаті до секретаріату Національних зборів Вірменії був представлений документ з 41 підписом депутатів щодо висунення Н.Пашиняна на пост прем'єра.

Для обрання прем'єром кандидату необхідно отримати 53 голоси.

У парламенті Вірменії представлені чотири політичні сили. Фракція правлячої Республіканської партії володіє абсолютною більшістю голосів - 58 депутатів. Опозиційна фракція "Елк", якою керує Пашинян, представлена ​​дев'ятьма депутатами. Опозиційна фракція "Царукян" - 31 депутат, фракція "Дашнакцутюн", яка покинула коаліцію з правлячою партією, - сім депутатів.

7 травня Багдасарян заявив, що фракція Республіканської партії після виборів нового прем'єр-міністра країни готова стати опозицією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА