08:51 08.05.2018

У Національному корпусі заявили про свою причетність до розгрому офісу "Трудової Харківщини"

2 хв читати

Офіс громадської організації "Трудова Харківщина" в понеділок удень зламали місцеві активісти Національного корпусу.

"Національний корпус спільно з Національними дружинами відвідали офіс цієї організації та вилучили всю комуністичну атрибутику й агітацію. У зв'язку з бездіяльністю правоохоронних органів українським громадянам доводиться самим припиняти прояви сепаратизму та боротися за український порядок", - йдеться у відеозаяві начальника штабу харківського Національного корпусу Костянтина Немичева, оприлюдненій на сторінці організації у Facebook.

К.Немичев називає організацію "Трудова Харківщина" "відверто сепаратистською" та стверджує, що "саме ці люди в чотирнадцятому році (2014 р. - ІФ) привели війну на Донбас".

На відео видно, як молоді люди у футболках із написом "Національні дружини" і тризубом йдуть в офіс "Трудової Харківщини" і К.Немичев зламує двері. Потім активісти зривають із стін червоні прапори, плакати, портрети Йосипа Сталіна та Володимира Ульянова (Леніна), перевертають меблі, потім виносять на вулицю прапори із символікою "Трудової Харківщини", СРСР, портретом Карла Маркса, рвуть їх і залишають у сміттєвому баку.

Голова "Трудової Харківщини" Павло Тищенко повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" про те, що група невідомих молодих людей розгромила офіс організації. За його словами, під час нападу в офісі нікого не було, але нападників бачили люди із сусідніх офісів, а також два члени "Трудової Харківщини".

Поліція внесла інформацію про подію в журнал єдиного обліку правопорушень.

ГО "Трудова Харківщина" брала активну участь у проросійських мітингах, які відбувалися в місті в 2014-2015 роках. Нині проводить акції, приурочені до 1 травня, 23 лютого та інших дат, які було прийнято відзначати за радянських часів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА