09:51 08.05.2018

Росія прагне дестабілізувати Україну, повернути її в СРСР

2 хв читати
Росія прагне дестабілізувати Україну, повернути її в СРСР

Росія прагне дестабілізувати Україну і повернути Радянський Союз, переконаний президент України Петро Порошенко.

"Він (президент РФ Володимир Путін - ІФ) хоче повернути Радянський Союз. Він відповів в інтерв'ю на питання, що є найбільшою катастрофою 20 століття - не Друга світова війна, не Хіросіма, не Чорнобиль, а розпад СРСР. Це його мислення", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю телеканалу CBS News на запитання, чого В.Путін прагне досягти в Україні і чи хоче слабкої країни на кордоні Росії, повідомила прес-служба глави держави у вівторок.

За словами П.Порошенка, російський президент прагне відвоювати Україну: "Так, відвоювати. І повернути СРСР або Російську імперію. Як вам зручніше".

Глава держави заявив, що Україна має підтверджені дані про перебування в окупованій частині Донбасу регулярних російських військ.

Відповідаючи на запитання, скільки зараз російських солдатів перебуває на сході України, президент зазначив: "Ми маємо підтверджені цифри, що в різні періоди їх кількість була від 10 тис. до 2,5 тис. - регулярних російських військ на окупованій території. Плюс вони мають майже 50 тис. військ так званих російських волонтерів, які були набрані через російську мобілізаційну систему і направлені туди. Однак вони роблять вигляд, що вони не солдати регулярної армії. Але вони - росіяни, вони - за національністю росіяни, вони - російські солдати. Вони використовують російську зброю та амуніцію. І це - росіяни".

Глава держави також зазначив, що, за даними української сторони, до 50% тих, хто зараз воює на Донбасі, є громадянами Росії.

"Росія хоче дестабілізувати Україну. Вони прагнуть дискредитувати досягнення Революції гідності, які ми мали останні чотири роки", - сказав П.Порошенко, відповідаючи на запитання навіщо Росія грає цю гру.

Він додав, що це звучить як "нова холодна війна". Однак, за словами президента, Україна зараз є "лінією фронту холодної війни". "Але ми маємо гарячу війну зараз", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА