11:32 08.05.2018

У Росії немає ресурсу для масштабної агресії проти України, але є можливість наростити його в період від двох тижнів до двох місяців - Полторак

1 хв читати
У Росії немає ресурсу для масштабної агресії проти України, але є можливість наростити його в період від двох тижнів до двох місяців - Полторак

За даними української розвідки, нині Росія не має достатнього угруповання для початку масштабної агресії проти України, повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

"РФ будує потужний кордон, який можна використати для початку відкритої агресії проти України. На сьогодні, за даними розвідки, в Росії немає угруповання, здатного провести повномасштабну агресію проти України. Але створена інфраструктура дає можливість наростити військовий ресурс у період від двох тижнів до двох місяців, в основному силами Західного і Південних військових округів", - сказав він в інтерв'ю виданню obozrevatel.ua, оприлюдненому на сайті Міноборони у вівторок.

С.Полторак нагадав, що, окрім двох терористичних армійських корпусів у Донецькій і Луганській областях, Росія розгорнула потужне угруповання уздовж кордону з Україною.

"Там приблизно 80 тис. особового складу, 900 танків, понад 1 тис. артсистем, більше 400 установок залпового вогню", - нагадав міністр.

Він також зазначив, що відбувається постійна ротація офіцерів регулярних військ РФ.

У терористичних угрупованнях на сьогодні місцевих жителів приблизно 60%.

"Росія створила такі економічні умови в Донецьку і Луганську, що вчорашнім шахтарям або селянам нікуди йти. Тому вони змушені податися в незаконні збройні формування, для того щоб заробити гроші. Це - перша складова, а друга - інформаційна робота з населенням. Промивання мізків з ранку до вечора дає свій результат", - зазначив С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА