12:10 08.05.2018

Суд не задовольнив скаргу адвоката капітана судна "Норд"

2 хв читати
Суд не задовольнив скаргу адвоката капітана судна "Норд"

Апеляційний суд Херсонської області залишив скаргу адвоката капітана судна "Норд" Володимира Горбенка без задоволення, повідомляє прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик у вівторок.

"Апеляційний суд Херсонської області залишив скаргу адвоката капітана судна "Норд" без задоволення", - написала Т.Тихончик на своїй сторінці в мережі Facebook.

Раніше Т.Тихончик повідомила, що суд у Херсонській області 8 травня розгляне апеляцію на арешт капітана судна "Норд" Володимира Горбенка.

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту.

Капітана судна В.Горбенку звинувачують за ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни).

Херсонський міський суд 6 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави. Адвокати внесли гроші, і 10 квітня В.Горбенко звільнили з-під варти.

Пізніше капітану було повідомлено про підозру в скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

На час досудового слідства В.Горбенко перебуватиме у родичів в Мелітополі (Запорізька область).

Іншим членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Нині протоколи про адміністративне правопорушення на сімох членів екіпажу судна "Норд" передані до Солом’янського райсуду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА