12:32 08.05.2018

50 дітей отруїлися невідомою речовиною в одній зі шкіл Черкас

2 хв читати
50 дітей отруїлися невідомою речовиною в одній зі шкіл Черкас

В одній зі шкіл Черкас у вівторок уранці сталося масове отруєння учнів, попередній діагноз - "отруєння невідомою речовиною". У ДСНС називають кількість постраждалих - 50 школярів, у поліції - 22.

Як повідомляється на сторінці у Facebook Управління Державної служби України з НС у Черкаській області, у вівторок о 9:15 до оперативно-координаційного відділу ДСНС від диспетчера станції швидкої медичної допомоги надійшла інформація про госпіталізацію трьох дітей, які почали непритомніти на шкільній лінійці в школі №8. Згодом кількість дітей, які почали скаржитися на нудоту і запаморочення, збільшилася до 15.

До школи прибула оперативно-мобільна група УДСНС, а також група відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту аварійно-рятувального загону, фахівці санітарно-епідеміологічної служби, Служби безпеки України, Національної поліції та місцеве керівництво.

"Експрес-аналіз повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів отруйних речовин на місці події не виявив. Згодом були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин ширшого спектру дії. Триває робота щодо дослідження радіаційного фону", - йдеться в повідомленні.

Станом на 11:00 до обласної лікарні госпіталізовано 50 дітей, усі постраждалі - учні 2-7-х класів Черкаської загальноосвітньої школи №8.

Попередній діагноз в усіх потерпілих - "отруєння невідомою речовиною", зазначили в ДСНС.

Водночас у поліції повідомили про 22 постраждалих школярів. "Станом на 11 годину до лікарів по допомогу звернулися 22 дитини", - інформує сектор комунікації поліції Черкаської області.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Встановлюють причини погіршення стану здоров'я дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА