16:46 08.05.2018

Прокуратура оголосила нову підозру директору одеського табору "Вікторія" та його заступнику

2 хв читати

Слідчі прокуратури Одеської області повідомили про нову підозру директору дитячого табору "Вікторія" Петросу Саркисяну і його заступнику - в незаконному заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Як повідомила прес-служба облпрокуратури, досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Під час слідства встановлено, що чиновники з січня до серпня 2017 року шляхом внесення недостовірних відомостей до табелів обліку робочого часу з працевлаштування і відпрацьованих годин шістьох співробітників заволоділи коштами з місцевого бюджету.

"Фактично зазначені співробітники виконання обов'язків не розпочинали, а лише враховували, як працюють, на папері. Кошти знімалися в банкоматі, розташованому на території Київського району Одеси", - розповіли в прокуратурі.

За висновком економічної експертизи, розмір збитків, завданих діями посадових осіб табору, становить понад 120 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України, триває.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" сталася близько 23:30 15 вересня 2017 року. Вогонь дощенту знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки трьох дітей.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі і загибелі дітей підозри були пред'явлені директору табору Петросу Саркисяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (засуджена до умовного терміну), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько, керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси та інспектору Київського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА