18:19 08.05.2018

Суд заарештував дівчину, яку підозрюють у груповому нападі на "кіборга" Вербича в центрі Києва

2 хв читати
Суд заарештував дівчину, яку підозрюють у груповому нападі на "кіборга" Вербича в центрі Києва

Подільський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 5 червня Катерині Лапінський, яку підозрюють у груповому нападі на ветерана АТО і колишнього захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича на Подолі в Києві увечері 2 травня 2018 року.

Як повідомляє у вівторок прокуратура м.Києва на сторінці в соцмережі Facebook, таке рішення прийняв суд за клопотанням Київської місцевої прокуратури №7.

Згідно з постановою підозрювана перебуватиме під вартою до 5 червня 2018 року.

Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Як повідомлялося, увечері 2 травня 2018 року на Подолі в Києві невідомі напали на ветерана АТО і колишнього захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. Його було доправлено до відділення хірургії обласної клінічної лікарні.

Правоохоронці встановили, що під час бійки з невідомими (троє чоловіків і дві дівчини) один з нападників вдарив потерпілого гострим предметом у спину. Крім того, зловмисники застосували газовий балончик.

На записах з камер відеоспостереження зафіксовано осіб, які. Ймовірно, можуть бути причетні до скоєння правопорушення.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на ветерана АТО. За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинення із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

Увечері 6 травня співробітники СБУ затримали в Харкові одного з підозрюваних у нападі на Д.Вербича. Оперативники СБУ задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який полишив територію України 4 травня і переховується у Польщі.

7 травня Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру 25-річній дівчині, яка в групі інших зловмисників напала на Д.Вербича.

Увечері цього ж дня прокуратура заочно оголосила про підозру 23-річному громадянину РФ - одному з підозрюваних у нападі на Д.Вербича. "Встановлено, що зловмисник перетнув кордон у бік Польщі. У зв'язку з цим фігуранту заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) і ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб)", - повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, поліція наразі не встановила ще трьох учасників нападу на "кіборга" Дмитра Вербича у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА