20:06 08.05.2018

Суд Швейцарії відмовив у розморожуванні рахунків О.Єфремова, в Україну передані матеріали за підозрою його сина у відмиванні грошей

3 хв читати
Суд Швейцарії відмовив у розморожуванні рахунків О.Єфремова, в Україну передані матеріали за підозрою його сина у відмиванні грошей

Федеральний суд Швейцарії відмовив представникам екс-глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова в розморожуванні банківських рахунків, на яких з червня 2016 року заблоковані 33 млн швейцарських франків; а швейцарські правоохоронці передали в Україну матеріали кримінальної справи за підозрою його сина Ігоря Єфремова у відмиванні грошей, повідомляє німецьке видання DW.

"Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, оприлюдненому в реєстрі судових рішень на початку травня, рахунки Єфремова будуть заблоковані доти, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів", - пише видання з посиланням на документи, оприлюднені днями в реєстрі судових справ Швейцарії.

За інформацією DW, яке посилається на швейцарське Відомство з протидії відмиванню коштів, на пов'язані О.Єфремовим рахунки в Швейцарії, починаючи з 2006 року, надійшли 33 млн швейцарських франків. За інформацією правоохоронців, ці рахунки контролюють син О.Єфремова Ігор і невістка, які, згідно з повідомленнями українських ЗМІ, проживають у Відні.

Ці кошти лежать на рахунках низки компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів і Канади, і "саме ці рахунки фігурують у кримінальній справі, відкритій проти О.Єфремова в Україні після втечі Віктора Януковича".

Видання вказує, що відповідно до швейцарських судових документів, держпідприємство "Луганськвугілля" купило у фірм О.Єфремова за період 2008-2014 років шахтне обладнання на загальну суму близько 374 млн швейцарських франків. Як випливає з документів у судових реєстрах України і Швейцарії, "часто компанії Ігоря Єфремова вигравали тендери, незважаючи на те, що продавали обладнання в рази дорожче конкурентів".

"Для легалізації частини коштів, за інформацією українських слідчих, підозрювані використовували фіктивну фірму зі статутним капіталом в 100 грн, зареєстровану в спальному районі Львова. Підставний керівник фірми знімав мільйони гривень, перераховані фірмами Єфремових та передавав певним людям за винагороду в 200-400 грн. значна частина коштів, як вважає слідство, була виведена за кордон", - пише видання.

Син Олександра Єфремова Ігор, його дружина і підконтрольні їм компанії протягом декількох років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити рахунки з 33 млн франків, але швейцарські судді в березні поточного року відмовилися розморожувати рахунки.

Як повідомили DW в Федеральному відомстві юстиції Швейцарії, українським слідчим на підставі рішення Федерального суду в середині квітня були передані банківські документи стосовно руху коштів на швейцарських рахунках Єфремова.

"Швейцарські правоохоронці також передали українським колегам матеріали кримінальної справи за підозрою Ігоря Єфремова у відмиванні грошей, включаючи протокол допиту Єфремова-молодшого. Цю справу в Швейцарії було закрито 2015 через нестачу доказів", - пише DW з посиланням на джерело у Федеральній прокуратурі Швейцарії .

Як повідомлялося, О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Старобільський районний суд розглядає справу за звинуваченням О.Єфремова в пособництві терористам, посяганні на територіальну цілісність України і державній зраді.

О.Єфремов звинувачується в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві при захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Йому також ставиться організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

О.Єфремов звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.10, ч.1 ст.111, ч1 ст.258-3, ч.3 ст.27, ст.341, ч.5 ст.27, ст .341 Кримінального кодексу України.

27 квітня 20118 року Старобільський райсуд Луганської області продовжив арешт О.Єфремова до 24 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА