12:55 09.05.2018

СБУ видворила до РФ і Казахстан спецкорів російських телеканалів із забороною в'їзду в Україну на 3 роки

1 хв читати
СБУ видворила до РФ і Казахстан спецкорів російських телеканалів із забороною в'їзду в Україну на 3 роки

Співробітники Служби безпеки України примусово повернули до Російської Федерації і Казахстану спеціальних кореспондентів російських телеканалів "Перший канал" і "Росія", які були відряджені до Києва для підготовки пропагандистських сюжетів про святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як повідомляє в середу прес-центр СБУ, Оперативники спецслужби задокументували, що за задумом російських пропагандисток, зняті Валентиною Соловйовою і Ольгою Юр'євою відеоматеріали планувалося використовувати для дискредитації України перед світовою спільнотою і поширення дезінформації серед населення.

"У зв'язку з тим, що діяльність російської пропагандистки шкодить національній безпеці України та її суверенітету, територіальної цілісності і конституційному ладу 9 травня 2018 року Соловйову примусово повернули до РФ, а Юр'єву - до Казахстану із забороною в'їзду до нашої країни терміном на три роки", - зазначено в повідомленні СБУ.

Служба безпеки України нагадує, що згідно з указом президента України №133 від 15 травня 2017 року до російських "Першого каналу" і "Росія" застосовано спеціальні обмежувальні заходи щодо діяльності на території Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА