13:32 09.05.2018

У Києві 9 травня обстановка спокійна, на затриманих Бережну і керівника С14 складають адмінпротоколи

2 хв читати
У Києві 9 травня обстановка спокійна, на затриманих Бережну і керівника С14 складають адмінпротоколи

У Києві 9 травня у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ситуація загалом спокійна, на затриманих Олену Бережну (мати загиблого депутата від "Партії регіонів" Ірини Бережної) і керівника націоналістичної організації С14 складаються протоколи про адміністративні правопорушення, повідомили в МВС України.

"Наразі ситуація стабільна... Затримано керівника громадської організації С14. Також щодо нього прийматимуть рішення (складання адмінпротоколу - ІФ). Загалом ситуація контрольована", - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на брифінгу в Києві в середу.

Він уточнив, що керівника С14 затримано за адміністративне правопорушення - він зламав турнікет, тому щодо нього "приймається рішення про складання протоколу про адміністративне правопорушення".

Відповідаючи на запитання, чи дійсно було затримано О.Бережну, С.Яровий сказав: "Стосовно неї складено адмінпротокол за статтею "виготовлення і використання забороненої символіки" (ст. 173-3 КУпАП "виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки"- ІФ).

С.Яровий також повідомив, що за попередніми даними в акції "Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!" в Києві узяли участь до 2 тис осіб.

У свою чергу начальник ГУ Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко наголосив, що наразі Києві "якихось серйозних конфліктів не було".

"Усіх, кого доправили до районного управління, окрім однієї людини, вже відпустили, на них складено адміністративні матеріали" - сказав він, додавши, що одна людина, затримана пізніше, ще перебуває в поліції.

Розповідаючи про затримання людини з гвинтівкою Мосіна вранці 9 травня, А.Крищенко уточнив: "Попередньо гвинтівку оглянули експерти, вона не пристосована під постріли, не є вогнепальною зброєю... Людина йшла на якесь театралізоване дійство, не в цьому районі. Але поліція вирішила його затримати і вилучити гвинтівку для перевірки".

За словами А.Крищенко, загалом у Києві 6 осіб доправили до райуправління поліції за адмінправопорушення.

"Було зіткнення між двома людьми різних поглядів, вони один одному завдали тілесних ушкоджень біля готелю "Салют", - сказав А.Крищенко.

Раніше цього дня в Нацполіціі Києва повідомили, що правоохоронці в Києві затримали і доправили до районного управління поліції О.Бережну, яка є одним з організаторів маршу "Ніхто не забутий! Ніщо не забуте" "Її було затримано за георгіївську стрічку і опір співробітникам поліції.

Також вранці 9 травня представники націоналістичної організації С14 облили зеленкою керівника Російського центру науки і культури на Подолі (Росспівробітництва) Костянтина Воробйова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА