15:19 09.05.2018

У Запоріжжі червонопрапорну ходу "Полку Перемоги" очолила колона патріотів і ветеранів АТО із державними прапорами України

2 хв читати

У Запоріжжі у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні червонопрапорну ходу "Полку Перемоги" - місцевого аналога московського "Безсмертного полку", несподівано очолила колона запорізьких патріотів і ветеранів АТО з державними прапорами України і українськими піснями.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", 9 травня в Запоріжжі на акцію "Полк Перемоги", організовану екс-главою запорізької організації Партії регіонів Андрієм Івановим, на площі Маяковського зібралися кілька сотень людей, переважно похилого віку, з червоними прапорами без забороненої символіки, і портретами родичів, які загинули під час Другої світової війни.

Коли краснознаменная колона, очолювана екс-регіоналом А.Івановим та екс-секретарем Запорізького обкому КПУ Олексієм Бабуріним, рушила центральним проспектом Запоріжжя у напрямку Алеї Слави, до неї несподівано приєдналася колона запорізьких патріотів, волонтерів та ветеранів Збройних сил України з державними прапорами України. Колона з українськими прапорами фактично очолила загальну ходу до Алеї Слави.

Під час руху пішохідною зоною проспектом Соборним, учасники двох акцій - Червонопрапорної та патріотичної - навперебій скандували гасла "Слава Україні!", "Фашизм не пройде" і "Рашизм не пройде". Патріоти співали державний гімн України та українські пісні, а учасники "Полку Перемоги" виконували "Катюшу" та інші пісні часів війни.

Усі учасники ходи повидилися мирно. Правопорядок забезпечували посилені наряди поліції і Національної гвардії України.

На Алеї Слави учасників акції зустрічали кілька тисяч запорожців, серед яких - ветерани Другої світової війни, ветерани АТО і місцеві жителі.

Наразі запорожці покладають квіти до монументу "Комбат" і вічного вогню.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" ветеран ЗСУ Роман Хмарський, у Запоріжжі на заходи, присвячені Дню перемоги, прийшли десятки його побратимів - ветеранів АТО, щоб вшанувати пам'ять солдатів Другої світової війни.

"День Перемоги близький нам всім. Це - день спільної пам'яті. На жаль, сьогодні різні сили намагаються вкласти у нього свій певний сенс. Хотілося б, щоб українці поважали один одного в єдиній соборній Україні", - розповів Р. Хмарський.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі комунікацій ГУ Національної поліції в Запорізькій області, грубих порушень правопорядку 9 травня в Запоріжжі не зафіксовано.

Вводночас, за даними поліції, за спроби використання під час заходів заборонених законом символів в Запоріжжі до адміністративної відповідальності притягнуто одну людину. За таке саме правопорушення - використання забороненої символіки, в Мелітополі (Запорізька обл.) до адмінвідповідальності притягнуто 3 особи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА