15:23 09.05.2018

Турчинов просить СБУ розглянути питання внесення до списку санкцій електронних ЗМІ, які транслювали "військовий парад "ДНР"

2 хв читати
Турчинов просить СБУ розглянути питання внесення до списку санкцій електронних ЗМІ, які транслювали "військовий парад "ДНР"

 Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся з офіційним листом до Служби безпеки України щодо внесення до списку санкцій українських електронних ЗМІ, що забезпечували пряму трансляцію "військового параду" так званої "ДНР" з окупованого Донецька.

"Сьогодні, коли весь світ згадує мільйони людей, які загинули під час Другої світової війни, деякі українські електронні ЗМІ вели пряму трансляцію так званого "військового параду" з окупованого Донецька під заголовком "Трансляція з ДНР", - написав О.Турчинов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він наголосив, що тиражування такої інформації, "щоб посіяти розбрат і зневіру" і "перетворити визвольну війну на громадянську" є одним з пріоритетів гібридної війни, яку веде проти нас Росія. "А в цьому випадку ми можемо говорити і про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації", - додав секретар РНБО.

"Адекватна протидія інформаційный агресії - необхідний і важливий елемент захисту нашої країни. Саме тому я звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього злочину і внесення електронних ЗМІ, які забезпечують пряму трансляцію "святкування" окупаційних військ Росії у Донецьку, до списку санкцій", - повідомив О.Турчинов.

Він наголосив, що в цьому випадку не йдеться про свободу слова чи її обмеження, оскільки "співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні".

Секретар РНБО нагадав, що українську владу також критикували за санкції проти російських електронних ЗМІ та російських соцмереж, але сьогодні західні партнери України, "зокрема, і з урахуванням українського досвіду, безкомпромісно протидіють в своїх країнах інформаційним рупорам російської пропаганди". "У Німеччині та Франції розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти ыз протидії інформаційному тероризму та інформаційним фейкам", - додав він.

"З огляду на те, що Україна перебуваэ на передовій в цій війні, нам необхідно негайно імплементувати їх напрацювання і досвід в українське законодавство", - заявив О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА