07:12 10.05.2018

У Дніпрі поліція відкрила 2 кримінальні виробництва за фактом публічного використання забороненої символіки і опору правоохоронцям

1 хв читати
У Дніпрі поліція відкрила 2 кримінальні виробництва за фактом публічного використання забороненої символіки і опору правоохоронцям

У Дніпрі під час охорони громадського порядку святкування 9 травня слідчими підрозділами відкрито 2 кримінальні виробництва за фактами поширення забороненої символіки.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області, так само було складено 5 адміністративних протоколів за пропаганду георгіївської стрічки.

"Під час масових заходів на пр. Д. Яворницького чоловік публічно використав червоний прапор з радянською символікою. На зауваження поліцейського порушник не відреагував, натомість став чинити опір. Чоловіка доставили в Соборне відділення поліції", - зазначають у відомстві.

За даним фактом порушено кримінальні провадження у ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу ...) Кримінального кодексу України.

З метою профілактики правопорушень біля місць проведення заходів у Дніпрі були встановлені рамки металодетекторів.

"Зокрема, на пр. Д. Яворницького у 61-річного чоловіка вилучено травматичний пістолет "ФОРТ" і 2 магазини з патронами до нього. Дозволу на зброю чоловік при собі не мав. Був доставлений у відділення поліції" - розповіли в поліції.

Порядок на урочистих заходах у Дніпрі забезпечувало майже 2 тис. співробітників правоохоронних органів, з них 600 бійців нацгвардії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА