07:20 10.05.2018

Клімкін повідомив про завершення формування керівництва Українського інституту

2 хв читати
Клімкін повідомив про завершення формування керівництва Українського інституту

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про обрання генеральним директором Українського інституту Володимира Шейка, а головою наглядової ради інституту - Ірини Подоляк.

"Кілька днів тому вперше мав задоволення зустрітися з членами наглядової ради Українського інституту. Вітаю Володимира Шейка з перемогою в конкурсі на генерального директора, а Ірину Подоляк - з обранням головою Наглядової ради Інституту", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу.

Міністр підкреслив, що перед командою інституту поставлене "амбітне і дуже непросте завдання: щоб Український інститут відбувся, як свого часу відбулися Британська рада або Гете-Інститут."Щоб Україну бачили і впізнавали в світі, щоб наша країна закріпилася в масовій свідомості іноземців емоційно, на рівні художніх образів і духовних асоціацій", - написав він.

За словами П.Клімкіна, досягнення цієї мети залежить від спільної роботи команди Інституту, команди МЗС України, наглядової ради, українських посольств, професійного співтовариства, ЗМІ "та всіх інших, хто так чи інакше залучений в процес".

Як повідомлялося, 7 травня П.Клімкін на зустрічі з наглядовою радою Українського інституту поставив завдання щодо розвитку цієї структури.

"Зустрівся з наглядовою радою Українського інституту і привітав переможця конкурсу (на посаду керівника - ІФ) Володимира Шейка. Повинні разом зробити так, щоб Український інститут відбувся, щоб його знали так само, як Британську Раду або Гете-Інститут", - написав глава МЗС в Твіттері в понеділок.

Як повідомлялося, в червні 2017 року Кабінет міністрів України схвалив створення державної установи "Український інститут" для презентації України за кордоном і просування її іміджу в світі. Кабмін погодився з пропозицією Міністерства закордонних справ щодо створення Українського інституту, віднісши його до сфери управління МЗС.

У січні 2018 року МЗС дав старт конкурсу на посаду директора Українського інституту.

У квітні конкурсна комісія оголосила переможця на посаду керівника Українського інституту - ним став керівник програм з мистецтва в British Council Україна Володимир Шейко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА