13:32 10.05.2018

Кабмін погодив передання недобудови біля ст. метро "Лівобережна" в Києві від "Нафтогазу" Нацполіції

2 хв читати
Кабмін погодив передання недобудови біля ст. метро "Лівобережна" в Києві від "Нафтогазу" Нацполіції

Кабінет Міністрів України погодив передання від НАК "Нафтогаз України" до сфери управління Національної поліції багатоповерхової недобудови біля ст. метро "Лівобережна" в Києві.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві в четвер.

"Погодитися з пропозицією Національної поліції щодо відчуження об'єкта незавершеного будівництва на вул. Андрія Шептицького Митрополита, 2 у Києві "Нафтогазом України" шляхом безкоштовного його передання до сфери управління Національної поліції", - йдеться у відповідному розпорядженні уряду.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що після завершення будівництва будівлі в ньому будуть облаштовані службові приміщення поліції.

"Реалізація проекту розпорядження не потребує додаткових матеріальних та фінансових видатків із держбюджету. За інформацією Національної поліції України, фінансування добудови об'єкта здійснюватиметься за рахунок джерел, не заборонених законодавством України", - наголошується в пояснювальній записці.

Згідно з даними "Нафтогазу", балансова вартість недобудови біля ст. метро "Лівобережна" становить 32,27 млн грн.

Зведення будівлі почалося в 80-і роки. У ній планувалося розмістити Державний комітет із матеріально-технічного постачання УРСР. Після аварії на Чорнобильській АЕС темпи будівництва знизилися, а в 1991-му воно практично зупинилося: на той момент "коробку" будинку було завершено, однак внутрішні роботи і облицювання ще не були проведені.

Згодом будівлю розглядали для розміщення міністерств економіки, фінансів, Палацу правосуддя, інших установ. З 1999 року воно перебуває у власності "Нафтогазу України". У ньому планувалося розмістити центральний офіс компанії. У 2000-2001 рр. були розпочаті, але не закінчені роботи з облицювання і скління будівлі.

"Нафтогазу" в 2017 році довелося витратити близько 5 млн грн на закупівлю декоративно-захисного покриття, яким недобуду завісили у зв'язку в проведенням фіналу Євробачення в Міжнародному виставковому центрі, розташованому по сусідству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА