16:21 10.05.2018

Полторак перевірив виконання завдань ООС на Донбасі

2 хв читати
Полторак перевірив виконання завдань ООС на Донбасі

Міністр оборони України Степан Полторак у четвер здійснив робочу поїздку до зони проведення операції об'єднаних сил (ООС) на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє сайт Міноборони, основна мета візиту - перевірка виконання завдань об'єднаними силами за 10 днів із початку проведення операції. Зокрема, С.Полторак заслухав командувача об'єднаних сил Сергія Наєва та інших офіцерів об'єднаного командного пункту за напрямами діяльності.

Основна увага була зосереджена на ситуації в зоні проведення операції (щодо загострення на лінії бойового зіткнення, проблем та шляхів їх усунення), також обговорювалися досягнуті за 10 днів результати.

"Я прибув сьогодні для того, щоб дізнатися, з якими труднощами ви зіткнулися на початку проведення операції, також головне - визначити кроки, які нам потрібно здійснити для вирішення цих проблемних питань у найкоротші терміни", - зазначив міністр.

Він акцентував увагу на необхідності максимального зосередження зусиль на вдосконаленні роботи з облаштування опорних пунктів, на допуск до районів проведення операції, забезпеченні та підготовці резервів, зменшення до мінімуму втрат серед особового складу, підвищенні рівня військової дисципліни, а також визначенні нагальних потреб у необхідному озброєнні, боєприпасах та інших матеріальних і технічних засобах.

С.Полторак вказав, що потрібно визначити першочергові кроки, що нададуть можливість залишити в минулому всі проблеми, що існували під час проведення антитерористичної операції, а досвід, набутий під час АТО, максимально розширити, вдосконалити і використовувати під час ООС.

Міністр окреслив завдання командувачу об'єднаними силами С.Наєву в максимально стислі терміни проаналізувати проблемні питання, що виникли під час проведення АТО за всіма напрямами діяльності, визначити чинники, які впливали на їх виникнення, зробити висновки і не допустити їх у майбутньому.

"Зараз на етапі початку ООС дуже важливо не зруйнувати ті механізми, той позитивний досвід, набутий під час проведення АТО. Нам потрібно взяти те краще, що було введено за останні чотири роки. Я вимагаю від вас як від командувача ООС провести роботу із вивчення та вдосконалення саме цього досвіду ", - звернувся С.Полторак до С.Наєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА