16:34 10.05.2018

Макрон отримав премію Карла Великого

1 хв читати
Макрон отримав премію Карла Великого

Президент Франції Емманюель Макрон у четвер став лауреатом Міжнародної премії імені Карла Великого за 2018 рік, яка присуджується за внесок в об'єднання Європи.

Церемонія вручення нагороди відбулася за традицією в німецькому місті Аахен.

У своїй промові з нагоди отримання премії Е.Макрон знову закликав європейські країни до єдності на тлі " міжнародної обстановки, що викликає занепокоєння".

За його словами, "єдність Франції та Німеччини є головною умовою для європейської єдності, що надає змогу діяти".

"Європа не може існувати в умовах гегемонії, а лише в умовах солідарності між усіма країнами", - наводять французькі ЗМІ слова глави держави.

Е.Макрон також зазначив, що Європа має бути "геополітичною і дипломатичною силою".

Крім того, президент розкритикував рішення Вашингтона вийти з угоди щодо іранської ядерної програми. Розповідаючи про це, він зауважив, що "якщо ми будемо погоджуватися з тим, щоб інші великі держави, зокрема наші союзники, зокрема, наші друзі, які були разом з нами в найскладніші часи історії, починали вирішувати за нас питання дипломатії, безпеки, то в такому випадку ми втратимо суверенність".

Міжнародна премія імені Карла Великого вперше була присуджена в 1950 році. Вона є найстарішою і найпрестижнішою нагородою, яку присуджують політичним і громадським діячам або установам, які внесли видатний внесок у справу розвитку Європи і європейської інтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА