18:53 10.05.2018

МВС має до літа розробити план заходів з деокупації Донбасу - Аваков

2 хв читати
МВС має до літа розробити план заходів з деокупації Донбасу - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів засідання з главами всіх центральних органів виконавчої влади системи МВС, під час якого було обговорено план заходів з підготовки системи МВС до відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областей.

"Уже влітку ми повинні мати цей документ на руках. Він мститиме дві частини: підготовчу та практичну. Основна мета плану - звільнення тимчасово окупованих територій, відновлення конституційного ладу України, захист прав і свобод наших громадян", - цитує в четвер вдень прес служба МВС А.Авакова.

Міністр зазначив, що велику роль в реалізації цього плану відіграє інформаційна складова.

"Ми повинні залучати громадськість до обговорення плану та інформувати населення на кожному його етапі", - зазначив він.

Глава робочої групи, радник міністра Іван Варченко зазначив, що робоча група виділила всі виклики і загрози на тимчасово окупованих територіях.

"Робоча група, яка працювала над цим планом, виявила всі виклики. Зокрема, кримінального, соціально-економічного характеру, пов'язані з веденням бойових дій, інформаційні, культурні та політичні. А також розробили шляхи їх подолання", - сказав І.Варченко.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що всі представники ЦОВВ та робоча група повинні детально опрацювати всі пункти плану і вже найближчим часом подати свої зауваження.

"Ми повинні бути готові до того, що треба буде прийти на звільнену територію і відразу починати роботу. Кожне з наших підрозділів повинно її розуміти. У нас є вже подібний досвід на таких територіях, і, як свідчить практика, дуже часто наші фахівці вирішують не тільки питання безпеки, а також побутові проблеми місцевого населення", - сказав А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА