22:16 10.05.2018

Деркач опублікував документ про незаконне стеження за ним з боку СБУ та НАБУ

2 хв читати
Деркач опублікував документ про незаконне стеження за ним з боку СБУ та НАБУ

Народний депутат України Андрій Деркач опублікував в соціальній мережі звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про незаконне стеження за нардепом з боку СБУ з подачі НАБУ через справу про неправомірне втручання антикорупційного бюро в вибори президента США.

"Влітку минулого року подав заяву в Генпрокуратуру щодо скоєння НАБУ кримінального правопорушення, пов'язаного з втручанням у вибори президента Сполучених Штатів Америки. ГПУ почала досудове розслідування. Відразу після цього за мною, моїми помічниками і журналістами "Ера-Медіа" СБУ, з подачі НАБУ, встановила незаконне стеження", - написав нардеп на своїй сторінці в Фейсбук у четвер.

А.Деркач наголосив, що звертався до правоохоронних органів з вимогою вплинути на ситуацію "але стеження посилилося".

"Тому направив звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою відреагувати", - написав він.

У зверненні до А.Парубія відзначається, що за посиленням незаконного стеження стоять директор Харківської територіальної філії НАБУ Юрій Кравченко і начальник управління СБУ в Сумській області Владислав Косинський.

"Керівництво НАБУ, за допомогою повноважень і матеріально-технічних можливостей начальника управління СБУ в Сумській області В.Косинського і директора Харківського територіального управління НАБУ Ю.Кравченка, зводить рахунки за мою політичну діяльність, в тому числі щодо висвітлення інформації про незаконне втручання НАБУ у вибори президента Сполучених Штатів Америки Д. Трампа", - повідомляє в документі нардеп.

А.Деркач вимагає від голови Верховної Ради А.Парубія відреагувати на дії НАБУ і СБУ.

"Попереджаю, якщо дії НАБУ або СБУ будуть нести небезпеку для мого життя або життя моїх помічників і незалежних журналістів - я буду діяти відповідно до 39 статті Кримінального кодексу (крайня необхідність)", - йдеться в документі.

Як відомо, в липні 2017 року ГПУ відкрила провадження і почала досудове розслідування за заявою А. Деркача про незаконне втручання НАБУ у вибори президента США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА