15:47 11.05.2018

Суд засудив сина нардепа Попова за пограбування магазину до 5 років ув'язнення з випробувальним терміном на 2 роки

2 хв читати
Суд засудив сина нардепа Попова за пограбування магазину до 5 років ув'язнення з випробувальним терміном на 2 роки

Оболонський районний суд м.Києва виніс вирок синові народного депутата Ігоря Попова (фракція Радикальної партії) Богдану за пограбування магазину в Оболонському районі столиці у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Оболонського райсуду, при ухваленні рішення судді врахували, що обвинувачені (Б. Попов і другий обвинувачений Владислав Чобан) є неповнолітніми, повністю визнали свою вину, а потерпіла сторона погодилася із визначеним прокуратурою покаранням у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки.

Це рішення означає, що якщо протягом двох років засуджений не вчинить повторних кримінальних злочинів, то термін, що залишився від його засудження, буде погашено. Якщо ж він знову вчинить кримінальний злочин, відбуватиме встановлений судом термін позбавлення волі в повному обсязі.

Потерпілі не заявляли до суду цивільних позовів із відшкодування збитку у цій справі.

Як повідомлялося, 26 листопада 2017 року двоє неповнолітніх (14 і 15-років) - син народного депутата з фракції Радикальної партії Ігоря Попова, і ще один молодий чоловік - увірвалися до продуктового магазину в Оболонському районі Києва і, погрожуючи зброєю, забрали з каси 2,5 тис. грн. Їх затримали біля місця злочину. Правоохоронці вилучили у них предмет, схожий на пістолет, чорні балаклави і рукавички чорного кольору.

Сам нардеп І.Попов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що його син вчинив "серйозне правопорушення". "Мій син 14-ти років потрапив у погану компанію і зробив серйозне правопорушення. Це моя вина, що недостатньо часу приділяв вихованню, недогледів, не попередив. Я прошу вибачення у потерпілих, у суспільства, у моїх рідних, у моєї найкращої команди... Пройде слыдство, винні понесуть відповідальність без винятків, нехай це стане уроком і синові, і мені", - написав він.

Дії двох неповнолітніх були кваліфіковані за ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Оболонський райсуд застосував до обох неповнолітніх запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА