15:53 11.05.2018

Луценко виступає за жорсткішу міграційну політику стосовно іноземців-порушників, аж до депортації

2 хв читати
Луценко виступає за жорсткішу міграційну політику стосовно іноземців-порушників, аж до депортації

Генеральний прокурор України Юрій Луценко виступає за більш жорстку міграційну політику стосовно іноземців, котрі порушують статті законодавства України, але при цьому хочуть отримати українське громадянство.

"На мою думку, і законодавство і практика мають бути відкориговані. Таких людей (іноземців, які порушують закони України, - ІФ) треба негайно депортувати у разі навіть не кримінальних, а адміністративних правопорушень. Якщо іноземець проживає в Україні - це нормально. Але якщо він неправильно перейшов дорогу – його необхідно депортувати. Той, хто хоче стати громадянином України, не повинен порушувати жодних законів. За кримінальні порушення він має відповідати за законом", - сказав генпрокурор під час виступу на тематичній платформі проекту "Острог FORUM-2018" у Національному університеті "Острозька академія" у п'ятницю.

Говорячи про нещодавнє побиття народного депутата України Мустафи Найєма, Ю.Луценко зазначив, що це був не політичний інцидент, проте він є прецедентом.

"Справа Мустафи Найєма стало незвичайною, тому що з одного боку - "мажори" - не громадяни України, з іншого - відомий народний депутат. У цій справі треба довести об'єктивність. Той, хто розбив щелепу народному депутату, має статтю, яка передбачає до 8 років ув’язнення. Доки поліція оформляла протокол, він встиг вилетіти з України й пізніше був затриманий в Азербайджані. Позавчора ми дали повний запит про екстрадицію цього громадянина в Україну. Інші учасники відповідатимуть за статтею "хуліганство", і я не сумніваюся, що вони відповідатимуть", - наголосив він.

Водночас генпрокурор зазначив, що "необхідно серйозніше поставитися до діяльності міграційної служби".

"Учасники цього інциденту не є громадянами України, проте хочуть отримати наше громадянство, при цьому скоюючи різні хуліганські дії", - нагадав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА