16:39 11.05.2018

Касаційний адмінсуд має до 18 травня вирішити питання експертизи підпису Саакашвілі в заяві для отримання українського громадянства

2 хв читати

 Касаційний адміністративний суд Верховного Суду має до 18 травня вирішити питання про проведення експертизи підпису екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі на поданій ним у 2015 році заяві для отримання громадянства України.

На засіданні суду в п'ятницю після допиту як свідка голови Державної міграційної служби Максима Соколюка суд розпочав вивчення письмових доказів, у ході чого адвокати зазначили, що ця заява М.Саакашвілі є підробленою, оскільки в документі, що подавався у 2015 році, М.Саакашвілі повідомляв про відкриті стосовно нього в Грузії кримінальні справи. А заява, яка є в матеріалах міграційної справи, не містить цих відомостей.

"Тому ми вважаємо цю заяву підробкою і клопочемо про проведення почеркознавчої експертизи. Але оскільки ми не довіряємо українським експертам, то просимо суд призначити експертизу із залученням міжнародних експертів. У цьому випадку з Нідерландів, оскільки Саакашвілі наразі перебуває там, і в нього можна взяти зразки його підпису", - зазначив його адвокат Руслан Чорнолуцький.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками та правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі в позові до управління ДМС у Київській області через відмову в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив це рішення, але 6 лютого захист М.Саакашвілі подав касацію на рішення КААС до Касаційного адміністративного суду. Адвокат Р.Чорнолуцький наголошував, що до завершення всіх судових процесів щодо статусу М.Саакашвілі влада не має жодних підстав для екстрадиції або видворення його з України.

12 лютого М.Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва неподалік офісу його партії "Рух нових сил", після чого доправили в аеропорт "Бориспіль" і відправили літаком до Польщі.

У МВС України пояснили, що, відповідно до вже ухвалених судових рішень, М.Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням всіх юридичних формальностей його повернули в країну, звідки він прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА