19:29 11.05.2018

Мер Лондона має намір заборонити рекламу фастфуду на транспорті

1 хв читати
Мер Лондона має намір заборонити рекламу фастфуду на транспорті

Зовнішню рекламу шкідливої їжі, зокрема фастфуду відомих брендів, можуть заборонити в лондонському метро та наземному транспорті в рамках заходів боротьби із зайвою вагою в дітей, заявив мер британської столиці Садік Хан.

Крім того, С.Хан запропонував заборонити відкривати нові заклади, які торгують їжею на винос, у радіусі 400 метрів від шкіл.

Як пише BBC, близько 40% дітей віком 10-11 років, які проживають у Лондоні, страждають від зайвої ваги - це один із найвищих показників у Європі. При цьому бідні верстви населення більше схильні до цієї проблеми: так, серед жителів неблагополучного округу Баркінг-енд-Дагенхем у східному Лондоні дитяче ожиріння спостерігається удвічі частіше, ніж у багатому районі Річмонд.

За даними організації Transport for London (TfL), що управляє громадським транспортом столиці Великої Британії, реклама продуктів харчування і напоїв принесла близько 20 млн фунтів стерлінгів ($27 млн) у 2016-2017 фінансовому році, при цьому дві третини доходу надійшли від реклами продуктів, що містять високий відсоток жирів, цукру та солі, йдеться в прес-релізі TfL.

Загалом минулого фінроку TfL заробила 5,4 млрд фунтів, переважно за рахунок продажу квитків на транспорт.

Зазначається, що заборони на рекламу фастфуду діють у низці інших міст світу - зокрема, Амстердам заборонив такі плакати на громадському транспорті від початку цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА