20:11 11.05.2018

Facebook має намір створити власну криптовалюту

2 хв читати
Facebook має намір створити власну криптовалюту

Facebook розглядає можливість створення власної криптовалюти, яка дозволить користувачам соцмережі здійснювати електронні платежі. Про це повідомляє американський телеканал Cheddar, який спеціалізується на фінансовій інформації, з посиланням на свої інформовані джерела.

"Вони (команда Facebook) дуже серйозно ставляться до цього", - наводить телеканал слова одного зі своїх співрозмовників.

За інформацією телеканалу, Facebook почав вивчати технологію блокчейна близько року тому. Тоді цим займалася єдина людина з команди соцмережі з корпоративного розвитку - Морган Беллер. Зокрема, він вивчав питання, як соцмережа може використовувати нові технології, що підтримують криптовалюту, таку як Bitcoin і Ethereum.

Однак на цьому тижні видання Recode повідомило, що Facebook створює підрозділ для вивчення технології блокчейн. До команди увійшли не менше десяти співробітників Facebook, а очолить її віце-президент компанії, що відповідає за додаток Messenger, Девід Маркус.

"Як і багато інших компаній, Facebook досліджує способи використання технології блокчейн. Ця нова невелика команда буде вивчати безліч різних додатків", - наводить телеканал Cheddar заяву представника Facebook. "Нам більше нема чого додати", - уклав він.

У лютому Маркус в інтерв'ю на одній з конференцій запевняв, що Facebook не планує найближчим часом інтегрувати криптовалюту в свої додатки.

"Платежі з використанням криптовалюти наразі дуже дорогі, дуже повільні, тому різним співтовариствам, що використовують технології блокчейна і інші, необхідно виправити всі проблеми, а потім, коли це станеться, можливо, ми що-небудь і зробимо", - сказав тоді він .

На початку цього року Facebook ввів заборону на розміщення на платформі соцмережі реклами криптовалюти, бінарних опціонів і ICO. Подібний захід, як уточнювалося в повідомленні компанії, покликаний "підвищити цілісність і безпеку реклами фінансових продуктів" в соцмережі. Пізніше до такого рішення Facebook приєдналася материнська компанія Google - Alphabet Inc., а також Twitter.

Раніше стало відомо, що плани зі створення власної криптовалюти виношує месенджер Telegram.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА