15:29 12.05.2018

СБУ перевіряє дані про причетність російських військових до передачі зброї Савченко і Рубану

2 хв читати
СБУ перевіряє дані про причетність російських військових до передачі зброї Савченко і Рубану

Служба безпеки України проводить перевірку інформації про можливу причетність російських військових до передачі зброї народному депутату України Надії Савченко та керівнику Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану, повідомив глава СБУ Василь Грицак.

"Наразі слідство Служби безпеки України перевіряє дані про причетність військовослужбовців (громадян Росії) Збройних сил РФ до передачі зброї безпосередньо Надії Савченко і Володимиру Рубану", - сказав він журналістам у Черкаській області в суботу, відповідаючи на запитання про дані, оприлюднених напередодні генеральним прокурором України Юрієм Луценком.

В.Грицак висловив переконання, що ця справа буде розслідувана "в розумні терміни" і через кілька місяців передана в суд.

11 травня Ю.Луценко повідомив, що українські слідчі встановили імена російських військових, які постачали Н.Савченко зброю для здійснення теракту: "За військовими частинами, з яких відвантажувалася зброя для скоєння теракту, стоять полковники Збройних сил Росії. Їх прізвища встановлені, вони будуть фігурантами кримінального провадження".

Як повідомлялося, В.Рубана затримали 8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акта із застосуванням зброї та здійсненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів, вогнепальної зброї та вибухових пристроїв здійснити збройні напади на помешкання державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших із метою їх вбивства".

9 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував В.Рубана терміном на два місяці, до 6 травня. 20 березня Апеляційний суд Києва залишив це рішення в силі. 4 травня суд продовжив термін арешту В.Рубана на два місяці.

12 березня на допит у СБУ у зв'язку із затриманням В.Рубана було викликано Н.Савченко.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Виступаючи в парламенті, Ю.Луценко заявив, що група, до складу якої, за версією слідства, входила нардеп Н.Савченко, планувала обстріляти центральну частину Києва з Труханового острова або з баржі.

23 березня Шевченківський районний суд Києва прийняв рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до 20 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА