15:42 12.05.2018

ОРДО внесли Рубана до списку на обмін

3 хв читати
ОРДО внесли Рубана до списку на обмін

Представники окремих районів Донецької області (ОРДО) внесли керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого заарештовано за підозрою в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб України та в підготовці теракту, до списку на обмін, повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Що цікаво... ми самі були здивовані, коли отримали інформацію про те, що Володимира Рубана донецька сторона заявила на обмін і внесла до списку тих, в обміні кого вони зацікавлені", – сказав глава СБУ журналістам у Черкаській області в суботу.

За його словами, це свідчить, найімовірніше, про те, "для кого він дійсно цінний".

У свою чергу, перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента України з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що бойовики включили В.Рубана до списку на обмін кілька тижнів тому.

"Кілька тижнів тому бойовики включили до своїх " хотілок" і таку ... бойовики вимагають віддати їм росіян, які воювали на Донбасі, які не мають жодного відношення до Донбасу "беркутівців", терористів звідусіль, людей, які їх публічно нахвалювали. Мовляв, Володимир (Рубан) попросив бойовиків його звільнити, і вони вимагають від "хунти" віддати "офіцера", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук в суботу.

За її словами така ситуація виглядає дивно і ускладнює переговори про звільнення незаконно утримуваних українців.

Як повідомлялося, В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку він віз з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, у підготовці теракту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя та здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "з використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї і вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою вбивства".

9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував В.Рубана терміном на два місяці до 6 травня. 4 травня суд продовжив термін арешту на 2 місяці.Як повідомлялося, В.Рубан був затриманий 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубан в підготовку збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці теракту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "з використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства ".

9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував В.Рубан терміном на два місяці до 6 травня. 4 травня суд продовжив термін арешту на 2 місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА