21:24 12.05.2018

На тих, хто полетить до Сіднея, лягає величезна відповідальність - високо тримати українську планку на "Іграх нескорених"

3 хв читати
На тих, хто полетить до Сіднея, лягає величезна відповідальність - високо тримати українську планку на "Іграх нескорених"

Президент України Петро Порошенко покладає надії на високий результат української команди на міжнародних спортивних змаганнях "Ігри нескорених" у Сіднеї (Австралія) восени 2018.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь в церемонії закриття Національних змагань "Ігри нескорених 2018". Глава держави вручив нагороди переможцям змагань, які стануть членами національної збірної команди України для участі в міжнародних спортивних змаганнях "Ігри нескорених" у Сіднеї в жовтні 2018 року.

"Дуже радий бути присутнім тут, коли вже стає традицією за підсумками змагань "Ігор Нескорених" формувати нашу делегацію для світових змагань у Сіднеї", - цитує слова П.Порошенка повідомлення, оприлюднене в суботу ввечері прес-службою президента.

Він підкреслив, що на тих, хто полетить до Сіднея, лягає "величезна відповідальність" високо тримати українську планку на "Іграх нескорених" в Австралії ".

"Забезпечити, і це моє президентське прохання, результат принаймні не гірше, ніж у Канаді. Ми вміємо. Я переконаний, що у нас це вийде", - звернувся до спортсменів П.Порошенко. Він також висловив надію, що учасники минулорічних змагань у Канаді поділяться своїм досвідом.

"Переконаний, що українці і зараз будуть найкращі. Україна пишається вами і вірить у вас. І нехай по всьому світу нашим спільним гаслом буде: "Слава Україні!", - сказав П.Порошенко.

За словами глави держави, багато хто з учасників були в Торонто минулого року. "Ми пам'ятаємо як нас зустрічав світ. Як українських воїнів, спортсменів, героїв вітали канадці на вулицях - дізнавалися, брали автографи, фотографувалися. І дуже раділи, що Україна, нарешті, приєдналася до цієї важливої ініціативи", - зазначив П.Порошенко.

"На" Іграх нескорених "в Торонто ви продемонстрували силу і незламність України, фізичну і моральну міць воїнів Української армії", - сказав він, нагадавши, що минулого року 15 українських військовослужбовців і ветеранів на цих змаганнях отримали 14 медалей, з яких 8 золотих , 3 срібних і 3 бронзових. А в Марафоні морської піхоти всі десять наших учасників отримали медалі за успішне завершення дистанції на 42 і на 10 кілометрів. "Це дуже хороша демонстрація можливостей України", - підкреслив президент.

"Дивлячись на вас, вкотре переконуєшся, що з такими хлопцями як ви - перемога буде за Україною", - зазначив П.Порошенко.

Також він підкреслив, що українські військовослужбовці продемонстрували свою силу в перші дні російської агресії. "Ви демонструєте її і зараз, дивуючи весь світ перемогою нескорених. Весь український народ пишається українськими героями", - заявив він.

Президент привітав всіх учасників Національних змагань і подякував кожному за участь, яке вимагало особливих фізичних, моральних психологічних зусиль.

"Ви всі вже перемогли. Я це завжди стверджую. Перемогли тим, що ви зараз тут, на цьому стадіоні. Перемогли своєю наполегливістю, перемогли своєю завзятістю. Перемогли вірою в себе. І головне - перемогли вірою в Україну і нашу перемогу. Перемогли тим, що ви - непереборні ", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА