07:29 13.05.2018

На Миколаївщині затримано громадянина Грузії, якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину

2 хв читати
На Миколаївщині затримано громадянина Грузії, якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину

У Миколаївській області затримано громадянина Грузії, якому повідомили про підозру у вчиненні злочину, повідомили у Відділі комунікації поліції регіону.

"Сьогодні, 12 травня, слідчими Заводського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури оголошено про підозру у вчиненні злочину 44-річному громадянину Грузії. Людина обґрунтовано підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України "Крадіжка, поєднана з проникненням у житло", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Він затриманий в порядку ст. 208 КПК України", - сказано в повідомленні на сайті відомства в суботу.

Крім того, в інформації підкреслюється, що інших двох учасників, також громадян Грузії, які були разом із затриманим відразу після скоєння злочину, поки не затримані, так як їхнє затримання "без порушення чинного законодавства наразі не вбачається можливим".

Правоохоронці у співпраці з місцевою прокуратурою проводять слідчі дії, збирають доказову базу, встановлюють причетність спільників, з метою їх залучення до відповідальності.

У Нацполіції Миколаївщини нагадали, що 11 травня, під час проведення оперативних дій у співробітників поліції викликала обґрунтовані підозри в скоєнні злочину група громадян, серед яких була людина, яка має статус підсудного і за рішенням суду має запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням свободи. На появу правоохоронців один з чоловіків відреагував спробою втечі і завдав тілесних ушкоджень поліцейському. Після надання опору поліцейський застосував зброю і зупинив зловмисника пострілом у м'які тканини ноги. У трьох чоловіків і однієї жінки при собі були речі з місць скоєння квартирної крадіжки. За напад на поліцейського розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України ("Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень"), що карається обмеженням волі строком до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін. А також за ч. 3 ст. 185 КК "Крадіжка". Заявник упізнав своє викрадене майно, яке вдалося повернути завдяки рішучим діям правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА