11:53 13.05.2018

ФСБ РФ підтвердила затримання в Азовському морі двох українських рибалок

1 хв читати
ФСБ РФ підтвердила затримання в Азовському морі двох українських рибалок

Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Азовському морі судна з двома рибалками без документів, які, імовірно, є громадянами України. Про це агентству "Інтерфакс" 12 травня повідомили в прес-службі прикордонного управління ФСБ Росії по Краснодарському краю.

Наголошується, що 10 травня в акваторії Азовського моря російські прикордонники виявили маломірне судно з двома рибалками на борту, які, за версією російських правоохоронців, незаконно ловили рибу, в тому числі і осетра, занесеного до Червоної книги.

За словами представника ФСБ, судно і рибалок доставили в порт Єйська.

Як стало відомо 11 травня, в акваторії Бердянська (Запорізька область) рятувальники ДержНС України почали пошукову операцію двох місцевих рибалок, які 10 травня о 5:30 ранку вийшли в Азовське море на катері "Амур" з території бази відпочинку "Іскра", однак через добу додому не повернулися.

Пізніше з'явилася інформація, що двоє рибалок з Бердянська, зниклих в Азовському морі, імовірно затримані прикордонниками Російської Федерації і знаходяться в Єйську.

Мешканка України отримала дзвінок від прикордонної служби Російської Федерації про затримання її чоловіка та його товариша, і що зараз вони перебувають в Єйську Краснодарського краю РФ.

12 травня в МЗС України заявили, що російська сторона відмовляється надавати інформацію Україні про ймовірне затримання українських рибалок. До Єйська вирушив український консул.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА