15:19 13.05.2018

Двоє українських військових поранені з опівночі неділі

2 хв читати
Двоє українських військових поранені з опівночі неділі

Унаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань 13 травня дістали поранень двоє українських військовослужбовців, повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

"З початку поточної доби, 13 травня, внаслідок обстрілу з боку російських окупаційних військ, двоє українських військовослужбовців дістали поранень. Їх доставили до військових мобільних госпіталів, стан здоров'я наших захисників задовільний", – сказав Д.Гуцуляк на брифінгу в неділю.

За його словами, з опівночі з боку бойовиків було зафіксовано 12 прицільних обстрілів.

"На луганському напрямку, одразу з опівночі упродовж майже півгодини противник випустив понад 40 мін із мінометів калібру 82 мм по захисниках Новгородського з близько 05.00 ранку ворог почав тривалий обстріл позицій захисників Світлодарська, застосовуючи артилерію калібру 122 мм та міномети різних калібрів. Також міномет калібру 120 мм окупанти застосували по наших опорних пунктах біля Луганського, і тричі вели тут провокаційні обстріли з озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів", – розповів речник Міноборони.

На донецькому напрямку, за його словами, провокації бойовиків "з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння мали місце поблизу Талаківки, Опитного, двічі – в районі Водяного, і тричі – поблизу Авдіївки".

Представник Міноборони також підтвердив інформацію про 73 обстріли з боку бойовиків упродовж минулої доби, 12 травня, а також загибель одного і поранення чотирьох військовослужбовців внаслідок цих обстрілів, про що раніше повідомив штаб Операції об'єднаних сил.

"Зазначимо, що ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається складною, проте повністю контрольованою українськими військовослужбовцями. Наші захисники виявляють пильність, ведуть активну оборону, і готові до будь-якого розвитку подій", – резюмував Д.Гуцуляк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА