08:38 14.05.2018

ВМС ЗС України взяли участь у багатонаціональних навчаннях "Морський щит - 2018"

2 хв читати
ВМС ЗС України взяли участь у багатонаціональних навчаннях "Морський щит - 2018"

Військово-морські сили Збройних сил України взяли участь в багатонаціональних навчаннях "Морський щит - 2018", які відбулися в Румунії з 7 до 11 травня, повідомили в прес-центрі Командування ВМС ЗСУ.

"Військово-Морські Сили України взяли участь в багатонаціональних навчаннях "Морський щит - 2018", які проходили в Румунії з 7 до 11 травня. Основною метою навчання було відпрацювання заходів з планування, виконання та оцінки протичовнових дій за підтримки проведення протикатерної, протиповітряної та протимінної оборони", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у суботу.

В інформації зазначається, що спільні навчання сприяють налагодженню взаємодії між країнами-учасниками - держав Чорноморського басейну. У відомстві підкреслили, що останнім часом це досить нестабільний регіон.

"Він зазначив, що спільно виконуючи поставлені завдання на морі, в повітрі і на суші, ми робимо ще один крок до забезпечення миру і стабільності в Чорному морі", - сказав заступник командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неіжпапа.

Учасники навчання ознайомилися з особливостями планування, виконання та оцінки протичовнових дій із залученням багатонаціональних сил за стандартами НАТО, організацією і проведенням маневрів, управлінням багатонаціональними силами, функціонуванням і структурою групи керівництва навчання.

"Участь українських військових моряків в подібних заходах є важливою з точки зору необхідності підтримки і розвитку військового співробітництва зі збройними силами країн-членів і країн-партнерів Північноатлантичного альянсу", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА