14:25 14.05.2018

СБУ встановила організаторів незаконного використання судна "Рута" в Лівії

2 хв читати

Служба безпеки України встановила факт незаконної експлуатації державного морського судна "Рута", що сприятиме звільненню затриманих близько року тому в Лівії 14 українських моряків і самого танкера.

"Теплохід "Рута", власником якого є Мінінфраструктури України, у 2003 році на підставі договору оренди було передано іноземній судноплавній компанії. Правоохоронці з’ясували, що в лютому 2017 року зловмисники підробили дозвільні та реєстраційні документи на право експлуатації судна, що дало їм змогу незаконно підняти на "Руті" український прапор і організувати нелегальний експорт партії пального з Лівії з порушенням вимог резолюції ООН", - ідеться в повідомленні прес-центру СБУ в понеділок.

У відомстві нагадують, що у квітні 2017 року судно затримала берегова охорона ВМС Лівії разом з екіпажем - 14 громадянами України.

За інформацією СБУ, оперативники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки встановили організаторів операції.

"Співробітники спецслужби спільно з Нацполіцією провели обшуки в Одесі у представництві офшорної компанії, яка експлуатувала судно, для документування факту зловживання повноваженнями службовими особами фірми. Виявлені правоохоронцями матеріали сприятимуть поверненню затриманих членів екіпажу та судна "Рута", а також не допустять застосування до України міжнародних санкцій, які можуть негативно вплинути на імідж держави", - наголошує СБУ.

У спецслужбі додали: "СБУ спільно з Міністерством закордонних справ, Мінінфраструктури та іншими відомствами докладають усіх зусиль для якнайшвидшого звільнення моряків. Триває досудове слідство".

Як повідомлялося, наприкінці квітня 2017 року лівійські військово-морські сили захопили два судна (одне з них - танкер "Рута" - йшло під українським прапором), підозрювані в контрабанді нафти. Друге затримане судно під назвою Stark - під прапором невстановленої африканської країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА