16:20 14.05.2018

Соратник Саакашвілі Дангадзе відмовився від адвокатів, у "РНС" заявляють про тиск на нього з боку правоохоронців

2 хв читати
Соратник Саакашвілі Дангадзе відмовився від адвокатів, у "РНС" заявляють про тиск на нього з боку правоохоронців

Заарештований координатор київського обласного осередку "Руху нових сил Михайла Саакашвілі" Северіон Дангадзе відмовився від послуг своїх адвокатів, повідомляють у прес-службі "РНС" і вбачають у цьому результат тиску на нього.

Як повідомила адвокат С.Дангадзе Юлія Сидорчук, у понеділок вранці адвокати приїхали до свого підзахисного на процесуальну дію - допит. "Коли ми прибули туди, Северіон повідомив, що відмовляється від усіх своїх захисників. Він не назвав причини такого рішення", - цитує прес-служба "РНС" Ю.Сидорчук.

У політичній партії висловили переконання, що таке рішення С.Дангадзе - "ні що інше, як результат тиску системи і застосування тортур".

Як повідомлялося, 5 грудня 2017 року Ю.Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав через координатора київського обласного осередку "Руху нових сил" С.Дангадзе від бізнесмена-втікача Сергія Курченка $500 тис. на діяльність в Україні.

С.Дангадзе було затримано 4 грудня. Правоохоронці стверджують, що він хотів покинути територію України.

6 грудня Печерський райсуд Києва заарештував С.Дангадзе на два місяці без права застави. Згодом арешт продовжували.

При цьому М.Саакашвілі, його соратники і адвокати називають цю справу сфабрикованою, а затримання С.Дангадзе незаконним. М.Саакашвілі стверджує, що взагалі не знайомий з С.Курченком, а аудіозаписи своїх розмов із бізнесменом, як і їх експертизу, називає фальсифікацією і підтасовуванням.

С.Дангадзе підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.15, ч.3 ст.28, ч.2 ст.256, ч.3 ст.28, ч.4 ст.110-2, ч.1 ст .15, ч.3 ст.28, ч.4 ст.110-2 КК України (зокрема, йдеться про сприяння учасникам злочинних організацій та приховуванні їхньої злочинної діяльності).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА