16:27 14.05.2018

Міносвіти з'ясовує ситуацію з практикою студентів Сумського педуніверситету в окупованому Криму

2 хв читати
Міносвіти з'ясовує ситуацію з практикою студентів Сумського педуніверситету в окупованому Криму

Міністерство освіти і науки України вивчає обставини і підстави для направлення студентів Сумського державного педагогічного університету ім. О.Макаренка на практику на територію тимчасово окупованого Криму, ректору вишу Юрію Лянному направлено лист з проханням терміново надати роз'яснення.

"Міністерство освіти і науки України не підтримує проведення будь-якої навчальної діяльності українських студентів на тимчасово окупованих територіях України. МОН вивчає обставини і підстави, за якими студенти Сумського державного педагогічного університету ім. О.Макаренка були відправлені на практику на територію тимчасово окупованого Криму", - йдеться в повідомленні на сайті Міносвіти в понеділок.

На сайті відомства оприлюднено фотокопію листа на ім'я ректора університету Ю.Лянного.

У Міносвіти нагадали, що в Україні не визнають жодних освітніх документів, виданих на окупованих територіях.

У свою чергу, міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила про службове розслідування щодо відвідування студентами Сумського педагогічного університету анексованого Росією Криму для проходження практики.

"Проходить службове розслідування щодо цієї ситуації. Завтра ректор університету має приїхати зі своїми поясненнями в письмовому вигляді на кілька запитань, які ми йому задали", - сказала Л.Гриневич журналістам у понеділок у Києві.

Вона наголосила, що будь-які поїздки, організовані навчальним закладом до анексованого Росією Криму, є абсолютно неприпустимими через окупацію.

"Якщо ми офіційні поїздки або офіційні делегації відправляємо до Криму - це ні що інше, як визнання цієї ситуації", - зазначила вона.

У зв'язку з цим, наголосила міністр, якщо поїздка дійсно була санкціонована вишом, то МОН вживатиме відповідних адміністративних заходів.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, група студентів 1-3 курсів Сумського педагогічного університету, майбутніх фахівців у туристичній галузі, перебувала на практиці в окупованому Криму.

За словами ректора, це питання, зокрема маршрут проходження практики в Криму, було узгоджено зі Службою безпеки України.

Водночас, як пишуть місцеві ЗМІ, в Управлінні СБУ в Сумській області спростували твердження Ю.Лянного про узгодження маршруту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА