20:09 14.05.2018

Спецслужби РФ намагалися викрасти з території України російського громадянина, незгодного з політикою Кремля

2 хв читати
Спецслужби РФ намагалися викрасти з території України російського громадянина, незгодного з політикою Кремля

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України запобігли спробі російських спецслужб викрасти з території України громадянина РФ за допомогою місцевого криміналітету.

Як повідомляє в понеділок прес-центр СБУ, громадянин РФ у 2014 році переїхав до України на знак незгоди з агресивною політикою Кремля. Для його незаконного переправлення на територію РФ представники російських спецслужб найняли групу жителів Харківської області на чолі із колишнім співробітником міліції.

"Для викрадення росіянина за місцем його проживання і передання в умовленому місці на території Харківської області, ватажок зловмисників за винагороду в розмірі 23 тис. дол. найняв представників місцевого криміналітету. Потім із використанням снодійних препаратів росіянина планувалося переправити через державний кордон України на територію Росії для передння представникам спецслужб РФ", - зазначено в повідомленні.

У результаті багатоходової спецоперації із залученням підрозділів ГУ Національної поліції в Харківській області оперативникам контррозвідки СБУ вдалося запобігти викраденню росіянина.

"Правоохоронці затримали всіх учасників злочинної групи під час розрахунку з безпосередніми викрадачами і спроби вивезення росіянина. У зловмисників вилучено 23 тис. американських доларів, отриманих від спецслужб РФ за виконання злочинного завдання, і засоби зв'язку з російськими кураторами", - зазначено в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1. ст.111 (державна зрада) і ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення затриманим підозри у скоєнні злочину і обрання щодо них судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА