20:38 14.05.2018

Жителі Донбасу відчули на собі окупацію РФ, і саме зі сходом України легше говорити про НАТО

2 хв читати

Питання вступу України до НАТО з'явилося б ще не скоро, якби не російська агресія на Донбасі і в Криму, а зараз євроатлантична інтеграція - це питання безпеки, особливо для жителів сходу України, заявила народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

Підбиваючи підсумки семінару "Україна-НАТО: фактор безпеки" в Сєвєродонецьку, нардеп зазначила, що соціологічні дослідження про те, що "схід підтримує неактивно євроатлантичну інтеграцію" є неправильними. "Особисто мною після зустрічі зі студентами вишів Луганщини, не підтверджується. Жваве обговорення питань євроатлантичної інтеграції нашої держави доводить не лише готовність студентів до цієї дискусії, а й прагнення молоді знати більше про Альянс", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок .

І.Фріз також звернула увагу на те, що в 2014 році питання вступу України до НАТО було чимось відокремленим від потреб Української держави і незрозумілим.

"НАТО було виключно в парадигмі стереотипів, створених радянською пропагандою. В мирній країні, яка вже не пам'ятала, що таке війна, нейтралітет видавався гарантією того, що Україна ніколи не дізнається, що таке військові втрати, біженці і військові злочини. Я переконана сьогодні, що якби не анексія Криму, не російська агресія на сході, питання вступу в НАТО в Україні з'явилося б ще не скоро", - зазначила депутат.

За її словами, сьогоднішня зустріч в Луганській області доводить, що саме зі сходом України легше говорити про НАТО.

"Саме жителі Луганщини і Донеччини відчули на собі, що таке окупація, бандформування під командуванням російських козаків, маргіналів і офіцерів регулярних військ Росії. Хтось втратив майно на окупованій території. Хтось втратив найдорожче - рідних і близьких. Війна може бути романтичною лише в пропаганді Кремля. І я впевнена, що більшість хотіла б запобігти тому, що сталося з нашою державою в результаті дій агресора номер один у світі ", - сказала нардеп.

Вона зазначила, що на семінарі в Сєверодонецьку учасники говорили про необхідність вступу України в НАТО. "Це не обрання політичної партії, релігії або орієнтації. Це обрання нашої безпеки і миру для держави і близьких. Навколо НАТО завжди існували міфи. Отже, наше завдання руйнувати ті міфи, які створювалися і насаджувалися роками нам і нашим батькам, зрозуміти, що таке НАТО, які цінності сповідує і захищає, навіщо Альянс створювався, як він працює і як ухвалює рішення", - сказала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА