13:12 15.05.2018

Ризики для роботи Донецької фільтрувальної станції зберігаються - СММ ОБСЄ

1 хв читати
Ризики для роботи Донецької фільтрувальної станції зберігаються - СММ ОБСЄ

 Доки сторони утримують поточні військові позиції і не відведено важке озброєння, зберігаються ризики для роботи Донецької фільтрувальної станції, повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) Александр Хуг.

"Якщо ми говоримо про ситуацію в районі Донецької фільтрувальної станції, то доки позиції залишатимуться на тих місцях, де є нині, доки не будуть відведені всі одиниці важкого озброєння, ризики для працівників станції, для наших спостерігачів, для цивільного населення, для подання питної води, яка залежить від функціонування цього об'єкта, залишаються", - сказав А.Хуг на брифінгу в Краматорську у вівторок.

Він додав, що незважаючи на політичні позиції необхідно працювати над тим, щоб не було жертв серед мирного населення.

"Для того щоб забезпечити безперебійну роботу станції, щоб більше не було жертв серед цивільного населення, дуже важливо, щоб було відведено важке озброєння і були розведені сили та засоби", - наголосив А.Хуг.

Заступник голови СММ розповів, що зміна формату АТО на Операцію об'єднаних сил не впливає на роботу СММ ОБСЄ.

"Наш мандат залишається незмінним, це не має жодного впливу на наш мандат, це також не впливатиме на зобов'язання, передбачені Мінськими угодами", - додав А.Хуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА