17:30 15.05.2018

Генпрокуратура оголосила підозру начальнику відділу Держкомтелерадіо України

2 хв читати
Генпрокуратура оголосила підозру начальнику відділу Держкомтелерадіо України

 Генеральна прокуратура України повідомила про підозру начальнику відділу видавничої справи Державного комітету України з питань телебачення та радіомовлення (Держкомтелерадіо) у впливі за отриману неправомірну вигоду на прийняття рішення про придбання книг.

Як повідомила у вівторок прес-служба Генпрокуратури, департамент розслідування особливо важливих справ у сфері економіки здійснює досудове розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек (ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та за фактом надання і отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 1, ч. 2 ст. 369-2 КК).

З’ясовано, що протягом 2017 року начальник відділу видавничої справи Держкомтелерадіо вступив у злочинну змову з одним із видавців літературної продукції і за надану йому неправомірну вигоду впливав на прийняття необхідних рішень щодо відбору літературної продукції зацікавлених видавництв для поповнення фондів публічних бібліотек.

Слідчі департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки у вівторок, 15 травня, повідомили цьому начальнику про підозру в отриманні неправомірної вигоди для себе та вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Крім того, керівнику суб’єкта видавничої справи повідомили про підозру в наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369-2 КК).

Вирішується питання про обрання цим зловмисникам запобіжного заходу та звільнення з посади на час слідства.

Слідство також перевіряє аналогічні факти, які стосуються закупівлі літературної продукції в інших видавництв. За результатами проведеного розслідування буде надано об’єктивну оцінка діям керівників інших видавництв та уповноваженим службовим особам Міністерства культури України, зазначили в Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА