11:20 16.05.2018

Сенцов оголосив голодовку

2 хв читати
Сенцов оголосив голодовку

Незаконно засуджений в РФ український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ і анексованому Криму, повідомляється на сайті "Громадське" з посиланням на двоюрідну сестру О.Сенцова Наталію Каплан.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваючи в колонії м. Лабитнангі, оголосив безстрокову голодовку з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Разом і до кінця! слава Україні!" - написав О.Сенцов у заяві, скан-копія якої опублікована виданням.

За даними видання, О.Сенцов повідомив адвокату, що готувався до цього кроку два місяці, відмовляючись від передач та фізично налаштовуючи організм.

Адвокат Дмитро Дінзе попередив підзахисного про всі можливі наслідки, зокрема, незворотні для здоров'я, проте О.Сенцов заявив, що готовий померти, якщо вимоги не будуть виконані.

Захисник не виключає, що О.Сенцова можуть спрямувати на примусове психіатричне обстеження і організовують примусове харчування. Він також зазначив, що за оголошення голодовки О.Сенцову можуть призначити покарання, хоча поки що про це не йдеться.

Крім того, О.Сенцов зазначає, що ніякої реакції з боку Європейського суду з прав людини на його скаргу не надійшло, тому він сподівається, що його голодовка змусить суд розглянути його скаргу "хоч у якомусь обсязі".

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомому як "Білий ведмідь".

Україна, світова спільнота неодноразово закликала РФ звільнити незаконно засудженого О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА