12:36 16.05.2018

Луценко задоволений роботою прокурора в суді щодо державної зради Януковича

2 хв читати
Луценко задоволений роботою прокурора в суді щодо державної зради Януковича

Генеральний прокурор України Юрій Луценко задоволений роботою прокурора, який підтримує обвинувачення в суді щодо державної зради екс-президента України Віктора Януковича, відзначає об'єктивність і змагальність процесу.

"Я повністю задоволений роботою військового прокурора в процесі - він чітко і послідовно йде за обвинувальним актом, а захист агресивно, часто демагогічно відволікає процес на що завгодно, крім з'ясування обставин і причин підписання листа Януковичем", - сказав генпрокурор в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс -Україна", відповідаючи на питання про те, чи не виглядає позиція захисту в цьому процесі більш наступальною.

За словами Ю.Луценка, захисту дано можливості для забезпечення прав В.Януковича, що свідчить про об'єктивність і змагальності судового слідства.

"Вони (адвокати - ІФ) говорять про те, що було в Криму, що було на Майдані, що було до Майдану, як розвивалися переговори між Януковичем і лідерами Майдану, - яке це має відношення, власне, до листа, яким екс-президент закликав іншу державу окупувати нашу країну?!... І це разюче відрізняється від того, як слухалися справи за президентства самого Януковича. це дійсно відкритий, змагальний і об'єктивний процес, в якому рішення ухвалить тільки суд. у західних країнах суддя переривав би будь-які відступи від суті про знахідного акту. Але, тим не менше, я просто щасливий, що процес триває ось так", - підкреслив він.

Генпрокурор зазначив, що змагальність та відкритість судового розгляду "може стати новим стандартом, а не хтось інший під час зміни влади демократичним шляхом вже не зможе знизити цей стандарт".

Ю.Луценко не став прогнозувати, коли можна очікувати рішення суду, підкресливши, що темпи судового слідства і перебіг процесу - у компетенції головуючого судді.

28 листопада 2016 року генпрокурор повідомив, що екс-президенту України вручено підозра за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 110, 111 Кримінального кодексу України (держзрада і посягання на територіальну цілісність держави). 4 травня 2017 року Оболонський райсуд Києва почав розглядати справу за обвинуваченням В.Януковича в державній зраді.

Прокурором у справі є Руслан Кравченко.


Повний текст інтерв'ю Ю.Луценка буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА