12:49 16.05.2018

Генпрокурор: На КДКП намагаються впливати в питанні розгляду скарг на Холодницького

2 хв читати
Генпрокурор: На КДКП намагаються впливати в питанні розгляду скарг на Холодницького

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняє, що забезпечить незалежність рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) під час розгляду скарг на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, незважаючи на спроби зовнішнього впливу.

"Що зробить КДКП (яке рішення за скаргами на Н.Холодницького буде ухвалено - ІФ), мені не відомо, кажу абсолютно щиро. Я, звичайно, спиною відчуваю великі маневри, кажуть про якісь спроби впливу на КДКП", - сказав генпрокурор в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання про те, з чийого боку є спроби вплинути на КДКП, він сказав: "Ще раз кажу - я спиною відчув, що такі спроби робилися, тому ми включили всі механізми Генеральної інспекції, щоб захистити доповідача і всіх членів КДКП від можливих зовнішніх впливів ".

Ю.Луценко підкреслив, що його завданням є забезпечення незалежності прийняття рішення. "Незалежно від мене як одного з авторів звернення, від прихильників або супротивників пана Холодницького. І я це зроблю", - запевнив генпрокурор.

За його словами, в даний час Н.Холодницькій в повній мірі виконує всі свої обов'язки і підписує документи САП.

Як повідомлялося, 30 березня 2018 року стало відомо, що в КДКП з підписами генпрокурора і директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією Генпрокуратури, дисциплінарні скарги були направлені в КДКП в рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за здобутим в ході слідства фактами.

А.Ситник розповів про справи, негативні процеси навколо яких послужили підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницькій викликається на допит як свідок у департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Мова йде про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують з народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідувань, пов'язаних з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу ", - розповів він.

Сам Н.Холодницький заявив, що, як і раніше, виконує свої обов'язки на посаді керівника САП, відставки і звільнення не боїться.


Повний текст інтерв'ю Ю.Луценка буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА