13:05 16.05.2018

За останні 10 років з України було незаконно вивезено близько 0,5 млн диких співочих птахів

2 хв читати

В Україні діє організована злочинна група з іноземців-арабів, яка за останні 10 років вивезла з країни контрабандою близько 0,5 млн диких співочих птахів, зокрема, щиглів, синичок, чечіток, снігурів, чижів, стверджує директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"За нашими даними, це формування, організоване арабами, діє в Україні близько 10 років, вони вивезли літаками близько 0,5 млн диких співочих птахів. Але це лише вивезено, а під час вилову і транспортування гине удесятеро більше. Україні було завдано збитків у $2,5 млн ", - розповів він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.

В.Борейко також зазначив, що лише за 2017 рік з аеропорту "Жуляни" до Лівану та Оману двадцятьма партіями було вивезено 26 тис. 950 щиглів.

За словами еколога, українським птахолови араби платять по 50 грн за одну пташку, у Лівані і ОАЕ за одну пташку вони отримують EUR 50-70.

"У цих країнах щиглики використовуються як півчі, або ж вони йдуть у їжу, з їхніх язичків роблять паштет, що вважається великим делікатесом", - зазначив він.

В.Борейко зазначив, що в цій ситуації Міністерство екології України, яке має видавати дозволи на вивезення птахів, таких дозволів за 10 років жодного разу не видавало.

"Тобто, до них за дозволами ніхто не звертається, вони дозволу не видають, проте мільйони птахів проходять через наших митників. Останні просто не цікавляться тим, чи є документи на цих птахів. А ветеринари виписують ветеринарні свідоцтва, не уточнюючи, хто справжній власник цих птахів", - сказав він.

За його словами, щоб припинити контрабандне вивезення диких співочих птахів з України, необхідно, щоб міністр екології видав доручення екологічній інспекції щодо вивезення птахів лише із визначеними дозвільними документами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА