16:42 16.05.2018

Слідство розглядає версію як умисного, так і ненавмисного підпалу садиби Шидловських

2 хв читати

Слідство відпрацьовує різні версії пожежі в садибі Шидловських (кінець XVIII століття) у селищі Старий Мерчик Харківської області, повідомив начальник ГУ Національної поліції в Харківській області Олег Бех.

"Садиба була занедбана. Відповідно до огляду місця події було встановлено, що вікна були закладені цеглою, в підвалі був прохід, а в самому приміщенні - величезна кількість сміття, паперу, від якого сталося загоряння. За первинного відпрацювання, різний антисоціальний елемент відвідував це місце. На сьогоднішній день слідчі працюють, щоб встановити, що це було: навмисний підпал, щоб знищити це приміщення, або це було ненавмисно - якась категорія осіб грілася вночі", - сказав О.Бех на прес-конференції у четвер.

Як повідомлялося, в ніч на 16 квітня 2018 року біля півночі, до ДСНС надійшло повідомлення про те, що горить будівля колишньої садиби Шидловських. Пожежні, які приїхали на місце, побачили, що горить дах, перекриття та частина приміщень другого поверху будівлі на загальній площі близько 550 кв.м. На гасіння вогню одразу подали чотири пожежних стовбура. О 5:00 16 квітня вогонь було локалізовано. О 18:06 - повністю ліквідовано.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.

Садибу було побудовано в 1776-1778 рр, вона належала сімейству найбільших харківських землевласників Шидловських. У роки радянської влади будинок передали в розпорядження сільськогосподарській школи (сільгосптехнікуму, пізніше - зооветучилищу). З 1997 року будівлю не експлуатували, вона руйнувалася та занепадала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА