19:02 16.05.2018

Україна на засіданні ТКГ застерегла РФ від намірів організувати фейкові "вибори" в ОРДЛО

2 хв читати

Під час проведеного в середу в Мінську засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі українська сторона застерегла Росію від намірів організувати фейкові "вибори" на території тимчасово окупованих нею територій у Донецькій і Луганській областях України.

"З нашого боку чітко зазначено, що будь-які "вибори" на тимчасово окупованих територіях Донбасу, в разі їх проведення Російською Федерацією, будуть нікчемними й не матимуть жодних правових наслідків. Й за це має бути відповідальність РФ", - написала представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Вона також повідомила, що українська сторона звернула увагу спеціального представника голови ОБСЄ та представника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка та глави СММ Ертурула Апакана на факт участі незаконних збройних формувань з т. зв. "Південної Осетії" у фейковому "параді" 9 травня цього року в тимчасово окупованому Донецьку.

"Українська сторона звернулася до представників ОБСЄ з наполегливим проханням дати належну оцінку цьому чергового факту порушення Росією Мінських домовленостей, особливо з огляду на те, що за т.зв. "міждержавною угодою" між РФ та "Південною Осетією" (2017 р.) підрозділи "збройних сил" останньої входять до складу Збройних сил Російської Федерації", - написала І.Геращенко.

За її даними, також українська сторона попросила Е.Апакана перевірити інформацію про залучення бойовиків незаконного збройного формування "ЧВК Вагнера" до збройних провокацій проти підрозділів, залучених до операції об’єднаних сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА