20:41 16.05.2018

Київ розробив два варіанти подолання ВККС вето Ради міжнародних експертів щодо кандидатур антикорупційного судді

2 хв читати
Київ розробив два варіанти подолання ВККС вето Ради міжнародних експертів щодо кандидатур антикорупційного судді

Відповідно до одного з розроблених Києвом варіантів положення законопроекту про Вищий антикорупційний суд Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України зможе подолати вето Ради міжнародних експертів на кандидатуру антикорупційного судді аналогічним відсотком голосів.

Народний депутат із фракції "Народний фронт" Леонід Ємець, який брав участь у робочій групі в комітеті з питань правової політики та правосуддя, де в середу обговорювалося з представниками адміністрації президента положення законопроекту про Вищий антикорупційний суд, озвучив журналістам два формулювання цього законопроекту в частині повноважень Ради міжнародних експертів.

"Перший варіант. Громадська рада експертів - семеро осіб - приймає рішення про вето. Відповідно до того відсотку (голосів - ІФ), яким було ухвалено це рішення, ВККС таким самим відсотком від своїх 16 (членів - ІФ) може його подолати", - розповів народний депутат.

"Другий варіант. Міжнародна рада експертів дає вето. Якщо ВККС проти цього вето, то направляється на спільне засідання Міжнародної ради експертів і ВККС, які можуть його подолати лише двома третинами голосів", - сказав Л.Ємець.

Раніше в середу директор Фонду інновації та розвитку Георгій Вашадзе, який брав участь у розробці документа, розповів журналістам, що Київ підготував кілька альтернативних формулювань законопроекту про Вищий антикорупційний суд у частині повноважень Ради міжнародних експертів, очікує отримати відповідь від МВФ до наступного тижня.

"У нас пропозиції - кілька альтернатив - стосовно ролі міжнародних експортів. Ми зробили два або три альтернативні рішення для того, щоб знайти консенсус, і чекаємо відповіді на це (від МВФ - ІФ)", - сказав Г.Вашадзе журналістам у середу в Києві після наради робочої групи стосовно законопроекту про Вищий антикорупційний суд у парламентському комітеті з питань правової політики.

Він відмовився говорити про конкретні формулюваннях положень законопроекту в частині повноважень Ради міжнародних експертів з відбору кандидатів у судді.

"Ми чекаємо на відповідь з боку МВФ. Наразі м'яч на боці МВФ. Так само, як останні два тижні ми очікували відповіді щодо інших питань", - зазначив консультант. Г.Вашадзе зазначив, що експертів і консультантів очолюваного ним Фонду інновацій та розвитку залучали як авторів цього законопроекту.

Г.Вашадзе зазначив, що експертів і консультантів очолюваного ним Фонду інновацій та розвитку залучали як авторів цього законопроекту.

За його словами, напрацьовані формулювання щодо Ради міжнародних експертів схвалені адміністрацією президента та узгоджені з учасниками робочої групи в парламентському комітеті з питань правової політики.

Він висловив сподівання, що до наступного тижня буде остаточне рішення стосовно цієї позиції. При цьому співавтор законопроекту сподівається, що відповідь МВФ буде позитивною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА