07:16 17.05.2018

Помпео обговорив з главою МЗС Катару двостороннє співробітництво і врегулювання ситуації в Перській затоці

1 хв читати
Помпео обговорив з главою МЗС Катару двостороннє співробітництво і врегулювання ситуації в Перській затоці

Держсекретар США Майк Помпео провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Катару Мухаммедом Аль Тані, торкнувшись теми кризи між Дохою та її сусідами, йдеться в заяві, опублікованій в середу на сайті держдепу.

"Держсекретар підкреслив бажання президента США бачити врегулювання, і в кінцевому підсумку - рішення конфліктної ситуації в Перській затоці, оскільки вона лише приносить користь Ірану", - наголошується в документі.

"Держсекретар США також порадив главі МЗС Катару продовжити зусилля з боротьби з тероризмом та його фінансуванням, а також вкотре підтвердив прихильність Сполучених Штатів співпраці з партнерами в Перській затоці", - заявили в Держдепі.

М.Помпео також подякував М.Аль Тані за тісну співпрацю з Вашингтоном, в тому числі - за надання США авіабази Ель-Удейд на південному заході Дохи.

На початку червня минулого року Саудівська Аравія, Бахрейн, ОАЕ і Єгипет розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром, обвинувативши його в підтримці тероризму і втручанні в їхні внутрішні справи. До вирішення пізніше приєдналася низка інших держав. Кувейт взяв на себе роль посередника у врегулюванні конфлікту.

У квітні цього року М.Помпео вже торкався теми конфлікту арабських країн з Катаром і заявляв, що необхідно прагнути до єдності арабських країн в Перській затоці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА