08:53 17.05.2018

Трамп доручив Помпео готувати план санкцій проти РФ у відповідь на порушення ДРСМД

1 хв читати
Трамп доручив Помпео готувати план санкцій проти РФ у відповідь на порушення ДРСМД

Президент США Дональд Трамп доручив держсекретареві Майку Помпео підготувати план введення додаткових санкцій відносно РФ у зв'язку з передбачуваним порушенням з боку Росії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

"Я делегую держсекретареві в координації з міністром фінансів, міністром оборони, міністром торгівлі та директором національної розвідки функції повноваження, наявні у президента, відповідно до розділу 1244 (С), пункти 1-4 закону про військовий бюджет США на 2018 фінансовий рік", - йдеться в опублікованому на сайті Білого дому розпорядженні президента.

Минулого року сенат США прийняв закон про військовий бюджет на 2018 рік, в якому міститься положення про заходи у відповідь на порушення Росією умов ДРСМД.

Зокрема, в розділі 1244 (С) говориться, що президент повинен надати комітетам конгресу США доповідь з планом введення заходів щодо осіб, відповідальних за недотримання РФ ДРСМД, включаючи високопоставлених політичних осіб уряду РФ, які займаються питаннями зовнішньої політики.

Як заходи перераховуються наступні: блокування будь-яких транзакцій, пов'язаних з власністю на території США; заборона в'їзду в США і неможливість отримати візу або інших документів для в'їзду, анулювання вже наявної візи; а також інші санкції, які президент вважатиме доречними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА