12:05 17.05.2018

Бойовики обстріляли школу в Світлодарську

2 хв читати
Бойовики обстріляли школу в Світлодарську

Близько 9:30 четверга бойовики обстріляли школу в Світлодарську Бахмутського району, постраждав цивільний, який проїжджав поблизу, повідомляє глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Прилетіло" й розірвалося прямо на шкільному подвір’ї. Поранений один цивільний - він в момент "прильоту" на своєму авто проїжджав повз школу. Серед вчителів та школярів постраждалих немає. Навчальний процес призупинено. Дітей розпустили по домівках", - написав П.Жебрівський в своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За інформацією глави Донецької ОблВЦА, від вибуху в школі вибило шибки, "чи є ще якісь пошкодження, поки невідомо - зараз школу обстежують".

Пізніше в ГУ Нацполіції України в Донецькій області додали, що снаряд потрапив у двір школи під час артилерійського обстрілу бойовиками центру Світлодарська. За інформацією поліції, у класах школи в цей час перебували 387 дітей і 46 працівників закладу. Усіх їх евакуювали.

"Внаслідок удару в навчальному закладі вибито близько 30 вікон. Крім того, відомо про пораненого 43-річного перехожого, який проходив повз школу. Пошкоджено його машину", - йдеться в повідомленні прес-служби обласного главку поліції.

Також в інформації йдеться, що наразі поліцейські взяли під охорону навчальний заклад, а до населеного пункту направлено додаткові сили поліції. Наряди об'їжджають місто для виявлення нових пошкоджень і надання допомоги населенню.

"Інформацію про потерпілих і руйнування уточнюють", - повідомили в поліції.

Водночас у прес-службі прокуратури Донецької області повідомили, що обстріл Світлодарська кваліфіковано як терористичний акт.

"Артемівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом артилерійського обстрілу м.Світлодарська... Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА