12:11 17.05.2018

Грицак передав Волкеру зібрані СБУ свідчення 435 колишніх заручників про факти збройної агресії РФ і тортур на Донбасі

2 хв читати
Грицак передав Волкеру зібрані СБУ свідчення 435 колишніх заручників про факти збройної агресії РФ і тортур на Донбасі

Служба безпеки України продовжує збирати та оприлюднювати свідчення щодо збройної агресії російських військ проти України, а також про факти фізичного насильства і знущань над українськими громадянами в катівнях на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

"Розповіді ще 42 колишніх заручників, яких незаконно утримували бойовики в нелюдських умовах і катували від 189 до 1083 діб, оприлюднено на сторінках чергового інформаційного бюлетеня. Це вже шосте документальне видання, підготовлене за результатами опитування співробітниками спецслужби звільнених українських громадян", - повідомляє в четвер вранці прес-центр СБ України.

Також у прес-центрі СБ України повідомили, що глава спецслужби Василь Грицак передав ці документальні бюлетені спеціальному представникові державного департаменту США у справах України Курту Волкеру під час робочої зустрічі, що відбулася 16 травня в приміщенні Служби безпеки України.

СБУ на основі свідчень ідентифікувала особистості шести бойовиків, які особисто знущалися над захопленими українськими воїнами і цивільними патріотами.

"Зокрема, в збірнику опубліковано вражаюче фото садистів на прізвиська "Адреналін" та "Батон", які цинічно позують перед входом до "кімнати тортур" на тлі знарядь для тортур і захисного, від бризок крові "спецодягу" (більш детальна інформація на стор. 36 бюлетеня)", - йдеться в повідомленні.

Встановлених спецслужбою зловмисників розшукують правоохоронні органи для притягнення до кримінальної відповідальності, один з них на прізвисько "Крутий" вироком українського суду вже засуджений до 10 років позбавлення волі.

"На сьогодні збірки, які виходять трьома мовами - українською, англійською та російською, містять фрагменти інтерв'ю з 435 свідками злочинів російських терористичних угруповань. У повному обсязі ці матеріали належним чином процесуально оформлені та передаються до міжнародних судових інстанцій як докази порушень РФ низки міжнародних конвенцій", - йдеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА